Posted inБез категория

Чешкият президент Земан: Защо ЕС измерва кривината на бананите

Чешкият президент Милош Земан се изказа срещу предоставянето на финансовата помощ от ЕС за Гърция и Кипър, а също така разкритикува и  „абсурдните“, според него, регулации в ЕС.

В интервю за австрийския седмичен Profil, ръководителят на Чешката република заяви, че счита за неуместно да се осигурява финансова помощ на Гърция и Кипър.

„Не мога да си представя, че чешкият министър на финансите се е съгласил с помощта за Кипър и Гърция,“ – каза Земан. Така чешкият лидер още веднъж потвърди, че Прага ще въведе еврото през следващите пет години.

Чешкият президент също така смята, че европейските чиновници  в Брюксел не трябва да се занимават с абсурдни регулации – процентно съдържание на захарта в алкохола, цигари с някакъв вкус, какви трябва бъдат  електрическите крушки в ЕС или за допустимото изкривяване на банани и краставици.

„Преди  моята любима напитка бе бехеровка, докато ЕС не установи стандарта за съдържанието на захар в ликьорите. От тогава аз  пия само сливова ракия.“ – отбелязва Земан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *