Posted inБез категория

Патриарх Кирил: Много страни повтарят съдбата на Содом и Гомор

patriarhПоддавайки се на изкушението, хората   извършват грях. Част от човешките сетива са блокирани от зла сила, дори и вярата не спира хората от грехопадение,  заяви  руският патриарх Кирил по време на проповедта си в „Слово на пастира“.

„За щастие, често идва разкаяние. Дори и по време на извършването на греха човек е наясно с това, което става по волята на дявола. Временното поддаване на бесовете  засяга  всеки човек, „- каза патриархът.

Според него такива бесове  разширяват пространството си в човешката душа. Ако хората  започнат да намират обяснение на греха, след това те започват да свикват с него. Ако човек премине границата, когато злото в сърцето му стане повече от доброто, тогава вече е превзет от бесове. Тази граница –   е загубата на способността за различаване на доброто от злото.

„Как  тази възможност се реализира в живота ни? Чрез гласа на нашата съвест. Но понякога се случва да приспиваме нашата съвест със своите емоции, и оправдаваме неправдата. Ние самите се успокояващо, смесвайки понятията за добро и зло. Ако не спрем навреме, то падението може да бъде необратимо, „- каза патриархът.

В проповедта си той отбеляза също, че това се отнася за всички хора. Например, много страни  повтарят съдбата на Содом и Гомор, прикривайки греха със закон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *