Posted inБез категория

Шекспир бил голям земевладелец и заработвал от глада и нищетата

Документите, намерени в университета на Абъристуит в Уелс, позволяват с голяма степен на увереност да се предположи, че Уилям Шекспир е бил не само блестящ поет и плодовит драматург, но също така и голям собственик на земя и успешен предприемач,  съобщава Би Би Си.

Според новите данни, великия бард не се е колебаел  да се възползват от глада и бедността. Съдебни документи и данъчна информация говорят, че Шекспир в продължение на 15 години е купувал пшеница, ечемик и малц, а след това ги е продавал  на три пъти по-високи цени през гладните години.

„С помощта на законни и незаконни сделки – цитира изследването The Daily Mail, – Шекспир е съумял през 1613 г. да се пенсионира като най-големия собственик на земя и имоти в родния си град Стратфорд Ейвън. Неговата нетна печалба, намалена с няколко глоби за незаконно съхранение на храна и неплащане на данъци означава, че трудовият му стаж е бил 24 г. “

Известно е, че на 18 години Шекспир се жени  за Анна Хатауей, дъщеря на местен земевладелец, която е била с осем години по-стара от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *