Posted inБез категория

Повишаване на детските надбавки и кредитна амнистия за потребителските кредити

В окупиран от популистка политическа офшорка  разговор в студиото на БНТ днес лидерът на Нова Алтернатива Николай Цонев спомена основните политически тези на формацията.

Конкретните предложения, които касаят състоянието на българския народ, включват незабавно и несимволично повишаване на детските надбавки за всички майки до 100 лв. за всяко от първите три деца в едно семейство. Тридетният модел на семейство е сред основните виждания на Нова алтернатива.

Незабавна едногодишна кредитна амнистия за потребителските кредити на физически лица. Основната цел на това предложение е свързана с необходимостта от бързо възстановяване на икономиката. Кредитната ваканция, по време на която хората ще бъдат освободени от плащането на вноски по заемите си, ще даде възможност да се повиши  потреблението, българските фирми ще поемат въздух, ще се възстанови полумъртвият малък и среден бизнес. Част от тази икономическа платформа е и Законът за фалит на физически лица, чието приемане е сред приоритетите на Нова алтернатива.

Вече е почти готов законопроект срещу отнемането на ипотекирани имоти. Този проблем ще стане ключов за обществото в близките месеци. Идеята на Нова алтернатива предвижда намеса на общините, които да станат собственици на имотите като гарант пред банките, а хората да продължат да живеят под наем в тях, докато успеят да възстановят финансовата си стабилност и ги откупят отново.

Друга важна точка от дневния ред на обществото е реформата в съдебната система. Корупционните практики ще намалеят рязко, когато бъде въведено изискването за персонална отговорност на прокурори и съдии.

Грешките, умишлените провали на дела, политическият натиск от страна на прокуратурата могат да бъдат спрени само, ако всеки представител на съдебната система понася административна, наказателна и финансова отговорност за тях.

Пресцентър Нова Алтернатива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *