Posted inБез категория

НДСВ ще гласува „за” на референдума

Призовавам всички граждани да гласуват на референдума в неделя на 27 януари 2013 г., заяви лидерът на НДСВ Хр. Христова.  Призовавам ги да бъдат активни и да покажат, че искат думата им да бъде чута най-сетне. Това е първият референдум в най-новата ни история и си заслужава да защитим конституционното си право на пряка демокрация. Ние смятаме, че отказът от това право, че бойкотът на референдума, не са израз на гражданска позиция. Гражданската позиция е да гласуваме!

В НДСВ сме обезпокоени, че след манипулациите около въпроса на референдума и кампанията беше опорочена. Тя не информира хората, а се разрази като предизборна битка на партийни централи. На всичко отгоре представители на изпълнителната власт се намесиха в кампанията по незаконен начин, а трябваше само да даде възможност на хората за информиран избор на референдума. Въпреки това, ако искаме да има следващи референдуми и нов адекватен закон за народното допитване, трябва да гласуваме.

Смятам, че гражданите осъзнават важността на този референдум в неговата цялост и ще отидат до урните. Така ще изразят две неща – първо, че имат правото да решават бъдещето си сами, а управляващите са длъжни да ги слушат, и второ – ще изразят мнението си, че България има нужда от безопасна ядрена енергия, за да навакса закъснението в икономическото си, социалното си и технологичното си развитие. Да се спре икономическият упадък и да намерим изход от кризата.

Този референдум не е за партиите. Този референдум е за хората и резултатът от него ще реши дали в България ще има демократични свободи, това е тест дали има силно и заинтересувано от бъдещето си гражданско общество и дали има върховенство на закона.

Гласувайте на 27 януари!

Христина Христова, председател на НДСВ

Пресцентър

24 януари 2013 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *