Posted inБез категория

Сиатъл: 133 еднополови сватби за един ден

В неделя, 9 декември, в кметството в Сиатъл (Вашингтон) са регистрирани 133 еднополови бракове. Въпреки студа и дъжда , новобрачните, както и техните приятели и семейства, търпеливо стояха на дълга опашка в очакване на церемонията, съобщи Ройтерс.

В първия ден след влизането в сила на закона,  позволяващ на представители на сексуалните малцинства да узаконят връзката си, са регистрирани бракове в продължение на 7 часа без прекъсване. Кметът на Сиатъл – Майк МакГин, последователен поддръжник на гей браковете, нарече  събитието „прелюдия към новите граждански права.“

Под ръководството на кмета в приемната е била  създадена празнична атмосфера и е приготвена почерпка. Излизащите от сградата новобрачни по традицията бяха засипани с ориз.

Вашингтон беше един от първите три щата на САЩ (заедно с Мейн и Мериленд), където еднополовите бракове бяха узаконени чрез референдум. Преди това еднополовите бракове бяха легализирани в щатите Ню Йорк, Кънектикът, Айова, Масачузетс, Ню Хемпшир, Върмонт и окръг Колумбия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *