Posted inБез категория

Вместо снимка, студио ще „печата“ клиентите си с 3D принтер

В Япония студиото Omote 3D вместо  традиционните фотографии ще произвежда триизмерни модели на своите клиенти, пише Тhe  Verge, позовавайки се на блогa Spoon & Tamago.

„Снимката“ в Omote 3D се състои от три етапа: първо операторите сканират човека с 3D-скенер, а след това на компютър със специален софтуер съставят неговия модел. Последната стъпка е да се създаде с 3D принтер обемна фигура на клиента.

Първият етап (сканиране) отнема около 15 минути. През това време  снимащият се не трябва да мърда, така че за такива снимки отпадат малки деца и домашни любимци.

Поради невъзможността да се изобразяват при  3D-печат фини детайли, в Omote 3D съветват клиентите да не носят очила, дрехи от кожа и облекла от плат с рисунки. От какъв материал се  изработват фигурките и каква технология се използва за печат, студиото не уточнява.

Височината на фигурите (10, 15 или 20 см) се избира от клиента. Цената на услугата зависи от размера и броя на фотосесиите. Средната цена за такава услуга е 32 000 йени, или около четиристотин долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *