Posted inБез категория

Заловиха швейцарец с 6 промила алкохол

В Швейцария е арестуван шофьор с рекордните 6 промила алкохол в кръвта, макар и заспал в колата си до пътя.

В Швейцария е арестуван шофьор, който може да претендират за национален анти-рекорд за шофиране в пияно състояние – концентрацията на алкохол в кръвта на мъжа е била между 5,45 и  6 промила. Според местните медии, 47-годишният шофьор е бил арестуван от полицията в град Le Locle / кантон Нюшател /. Полицаите забелязали кола, която спряла до пътя. Опитите да бъде събуден шофьора се  провалили, тогава викнали линейка, която го откарала в болницата.

Кръвните тестове показали изключително високо съдържание на алкохол в кръвта. „Това е нещо изключително, цитира вестник „Експрес“, думите на заместник-кантоналния лекар Ребека Андрал. При  3 промила хората обикновено изпадат в кома, но това е индивидуално. Праг за опиянение, след което човек умира, няма, за някой е  2 промила, а за някои – много повече. “

Ръководителят на клиниката по алкохола в университетската клиника в Лозана, заяви, че „между 1,5 и 2 промила  вече започват сериозни проблеми със съзнанието“. „За хората, които нямат зависимост  от алкохола, и по-малко е  достатъчно  за да умрат“ – казва той пред вестник „Ван минюи“. „За за да се достигне показател от 4   промила, трябва да се изпие бутилка водка на екс“, – каза докторът.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *