Posted inБез категория

Volvo представи автопилот за движение в задръствания

Компанията Volvo Car представи нова система за помощ в задръствания, която позволява на колата да следва автоматично предното превозното средство  , движейки се със скорост до 50 km/h.

Според пресслужбата на Volvo, системата е „развитие на съществуващите технологии“ – адаптивен круиз контрол и системи за контрол на лентата за движение, които бяха представени през 2012 г. в новото Volvo V40.

„За да включи  системата за помощ в задръствания, шофьорът трябва да натисне бутон – се казва в съобщението. Когато се включи спирачната система, двигателят и воланът започват да работят в автоматичен режим. Адаптивният круиз контрол осигурява безопасно, комфортно пътуване, автоматично поддържане на определен интервал до колата отпред, като в същото време, технологията контролира и волана.

„Тази технология прави шофирането по-малко стресиращо в един монотонен поток, а това е  най-непривлекателна част в дневните пътувания в града – твърди  в прессъобщението  Питър Мертенс, старши вицепрезидент на Volvo.
Водачът получава възможност да не управлява колата и безопасно да се движи в бавната колона. Автомобилът следва предния в същата лента. Въпреки това, шофьорът винаги остава отговорен за процеса на управление. Той или тя може по всяко време да поеме контрола над колата. „

Системата за помощ в задръствания ще бъде готова за монтаж на произвежданите модели през 2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *