Posted inБез категория

Шестима работници са ранени при експлозиите край Петолъчката

Шестима работници са ранени при експлозиите край Петолъчката, не е ясно дали има загинали.

Шестима работници са леко ранени при експлозиите във фирмата за разглобяване на снаряди между Петолъчката и село Лозенец. Единият от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а останалите са с травми на гърдите и ръцете. Взривовете продължават на периметър от около 5 километра. Най-тревожното в ситуацията е, че няма яснота дали има жертви и колко са пострадалите. По неофициални данни на смяна във фирмата е имало около 40 души. Те са откарани в Ямболската болница.

Експлозията е станала в 14.40 ч. във фирма за разглобяване на снаряди, в местността Мараш, по пътя Бургас-София. Първоначалният взрив е последван от вторични. Няма опасност за близкото село Лозенец и не се налага евакуация.

КАТ-Сливен отклонява движението от Петолъчката през Стралджа. От Пътната полиция информират, че поради временното затваряне на участъка Сливен-Петолъчката по пътя София-Бургас, пътуващите в посока Бургас се отклоняват през Ямбол, Виница, Стралджа, Лозенец, Бургас. Възможен е и обходен маршрут от Ямбол, през Средец към Бургас. Спряно е движението и в посока Петолъчката-Котел, като обходният маршрут за Бургас от Котел е през Сунгурларе, Карнобат, Айтос-Бургас.

Ето какво разказа за „Хоризонт“ очевидецът Светлин Зафиров:

Чух силен взрив от моята дясна страна, движейки се по пътя Бургас-Пловдив на Петолъчката. На около 200 метра преди нея, от дясната страна по хълма, видях огромен взрив, до 150 метра стигна вълната с огъня, образува се гъба и до момента продължава да гърми и да трещи.

http://bnr.bg/sites/horizont/Society/Bulgaria/Pages/sliven_vzriv0506.aspx

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *