Posted inБез категория

Русия отрече, че създава съвет за борба с „цветните революции“

Ръководството комитета към Руската държавна дума по въпросите на ОНД, нарече  вестникарска измислица информацията за    създаването към него на съвет  „за борба с цветните революции. “ Вестник „Комерсант“ съобщи във вторник, позовавайки се на неназовани източници,  че се създава съвет, който ще анализира заплахите за интересите на Русия от  чужбина, както и с противодействието на „цветните революции“. Според изданието въпросът трябва да бъде разгледан от комитета на 12 април.

Председателят на комитета  Леонид Слуцки нарече публикацията  „пълна глупост“. „Със същия успех може да ни припишете намерението, че създаваме щаб за спасяването на Тимошенко,“ – каза той пред репортери във вторник.

Слуцки обясни, че  към комитета  наистина се създава консултативен съвет. „Това е експертен консултативен съвет към комитета, а не  Съвет  по предизвикателствата и заплахите и  борбата срещу оранжевата заплаха. Журналистите   нещо са объркали „- каза той.

Този съвет, според председателя на комитета, в действителност  е една от обичайните и обикновени структури в  долната камара.

„Този съвет може да бъде оглавен от ректора  на РГГУ Ефим Пивовар, ще бъдат включени в неговия състав  учени и експерти по страните от ОНД,  адвокати и икономисти. Това са  професионалисти, които ще помогнат за формирането на експертна комисия за  правната рамка на комитета, хората са много далеч от революции и контрареволюции, „- съобщи депутатът.

Първият заместник-председател на Комитета по  ОНД  Дмитрий Саблин също нарече  публикацията  „глупост“ и отбеляза, че „борбата срещу оранжевата заплаха“ не е цел, а още по-малко и функция на някоя от структурите на Държавната Дума.“ Неговите думи бяха потвърдени и от заместник-ръководителя на тази комисия  Олег Лебедев .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *