Posted inБез категория

Обикновените пуканки били по-здравословни от плодовете и зеленчуците

Според британските диетолози в най-обикновените пуканки, познати ни и като поп – корн,  има повече антиоксиданти, отколкото във всяка друга храна. Само една порция пуканки на ден   помaгa на човешкия организъм в  борбата срещу свободните радикали.

Освен това пуканките поради нискокалорийния  си състав са идеалната храна за хора на диета- оказва се, че те са много богати на полифеноли, антиоксиданти, които са изключително полезни за организма, защото  помагат на организма да се бори със свободните радикали.

Едно пликче с пуканки съдържа 300 милиграма антиоксиданти, а в един плод има само 180 мг. Тяхното високо ниво в тази царевица, експертите  обясняват с изключително високата концентрация на сухо вещество и само четири процента  вода, за разлика от пресните плодове и зеленчуци, в които самата течност е над 90%.

Разбира се, за да се възползват пълноценно от този природен дар, трябва да избягвате да приготвяте пуканките в микровълновата печка, и да не ползвате такива екстри като сол, захар, масло и други подобни.

Как ще разберете дали царевицата не е някакъв ГМО, това вече е доста сложно..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *