Posted inБез категория

Обучават бездомниците в Ню Йорк как да завземат пустеещи жилища

Нюйоркска неправителствена организация, която защитава правата на бездомни хора, организира курс, по време на който  обяснява, как да се заемат пустеещи жилища,  съобщава The New York Post..

Този урок преди две седмици е преподал   членът на  ръководството на организацията Picture the Homeless   Андрес Перес. Той е говори пред група от около 20 души, които са се събрали около полупразния  жилищен комплекс Arlington Village.

Перес обяснявал  такива неща: „Не забравяйте да вземете правилните инструменти. Махайте веригата, катинара и влизайте.“ Той обяснил, че след това трябва да се попълни специален формуляр за промяна на  адреса.

Според Перес, след това “ в девет от десет случая, съдът ще ви позволи да  контролирате този имот.“ Той е обяснил, че най-добре е да се изберат  помещения, които принадлежат на града или са собственост на  банките.

Според вестника, организацията Picture the Homeless за последните пет години е получила от общинския бюджет най-малко от 240 000 долара. На нейния  уебсайт се твърди, че тя е създадена, а и сега се  управлява от бездомните. Също така на него пише, че Picture the Homeless е изпратила  делегация на Световния социален форум в Бразилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *