Posted inБез категория

Защо тенисистките крещят на мач като при оргазъм?

Учени от Университета на Британска Колумбия и Университета на Хавай са установили, че тенисистките, придружаващи ударите си по топката със стенания и крясъци като при оргазъм, имат предимство пред конкурентите. Тайната е в това, че когато спортистките издават стенания като при оргазъм, така могат да забавят реакцията на своите конкуренти, съобщава  LiveScience http://www.livescience.com/.

За да се провери доколко крещящите спортисти може да попречат на хората да се концентрират, учените провеждат експерименти с доброволци. Те са били поканени да гледат мач между двама тенисисти като при всеки удар по топката е трябвало възможно най-бързо да натиснат бутоните на клавиатурата, сочещи посоката на полета и. При това част от ударите били „озвучени“ от виковете на тенисистите, а други не.

Оказало се, че звуците, издадени от спортистите значително намалявали  времето за реакция на доброволците, като се увеличавал  и броят на грешките им при натискане на бутоните.

Въпреки че учените не са потвърдили резултатите от проучване за поведението на спортисти по време на мачове, те  не изключват, че в условия на игра реакциите при виковете на играчите  може да се окажат по-сложни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *