Posted inБез категория

Слънцето готви удари върху Земята през 2013

Истинска катастрофа, която ще се отрази на всички жители на Земята, учените предвиждат за 2013 г. Планетата ще се потопи  в хаос заради огромните слънчеви изригвания. Те ще доведат до глобално нарушаване на спътниковите комуникации.

Според изчисления на НАСА, слънчевата активност ще достигне пика си след няколко години. Бурите на главната звезда на нашата система ще генерират огромно ниво на излъчвания и това със сигурност ще се отрази на магнитния фон на Земята.

По цял свят ще има смущения в доставките на електроенергия. Те ще продължат от няколко часа до няколко месеца. Това заплашва с истински колапс съвременния човек – няма да има радиовръзка, влаковете ще спрат, самолетите и така нататък. Обществото е твърде зависимо от технологиите  и това го прави много уязвимо.

Учените са проучили   слънчевата активност в течение на 11 години. Сега, казват те, има  затишие. Но това затишие е преди буря. Енергията, която може да се освободи от слънчевата повърхност е равна по сила сто водородни бомби. Ако тази наистина разрушителна сила достигне  Земята, тя ще доведе до огромни икономически загуби. Според прогнозите, те ще бъдат 20 пъти по-големи от щетите от урагана „Катрина“.

Припомняме, че за последен път   Слънцето напомни за себе си това лято. Астрономите на НАСА фиксираха на звездата  мощни изригвания на плазма. Очакваше се  слънчевото цунами да предизвика магнитни бури и повишаване на капацитета на сиянията на северния и южния полюс. Учените също така предупредиха за евентуално прекъсване на комуникационните системи и захранването, както и поввреди на спътници. Само че  това не се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *