Posted inБез категория

Иран заплаши да удари израелския ядрен реактор в Димона

Иран заплашва да нанесе удари по Димона, ако Израел или Ирак   го атакуват. Това,  пише ISRA.com, е заявил   официален представител на Иран в интервю за арабския вестник «А-Шарк ал-Аусат».

„Ние знаем, че САЩ има възможност да започне война, но те няма да могат да я завършат“ – каза той, отбелязвайки, че Иран няма причина да  търси нормализиране на отношенията с Израел, тъй като стратегическото му значение в региона непрекъснато намалява  и това е признато от всички страни   Запада.
„Ние вярваме, че САЩ се нуждае от силен партньор в Близкия изток като алтернатива на Израел. В момента в Иран сме убедени, че за Запада  Израел е  тежест и че Израел не е в състояние да допринесе за мира в региона „, – казва иранският представител. Освен това, продължава  MIGnews, представител на Иран е заявил, че от гледна точка на иранското правителство „, възможността за военен конфликт със САЩ или Израел, е много малка. Причината за това е „слабостта на ционисткия режим“ и „нежелание на американците да воюват“.

По-рано бе съобщено, че САЩ доставят на Израел огромно количество  гориво за военни цели на стойност два милиарда щатски долара.  Израел ще получи авиационно гориво и дизелово гориво за танкове. Изборът на реактивно гориво клас JP-8  предполага, че атаката се проведе през есента, тъй като това гориво започва да  кипи при 38 градуса по Целзий, което го прави опасно за използването при дълги полети през лятото.

Според някои медии, запасявайки се с горива, Израел се готви за война срещу Иран

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *