Posted inБез категория

Рускитe медии изясниха, по кого е стреляно около самолета на качински. Имало живи пътници?

(По материали на rupor.info). През целия ден, 10 април, руски медии съобщаваха, че близо до Смоленск има трима оцелели от пътническия самолет Ту-154 на  президента на Република Полша Лех Качински. В този случай можем да говорим за допълнителни аргументи в полза на надеждността на видеото за разстрела от рускоговорящи неизвестни лица. Този важен детайл бе отбелязан от  съветския невъзвръщенец във Великобритания и бивш съветски офицер от Главно разузнавателно управление (ГРУ) Виктор Суворов (Ризун) в интервю за вестник Nasz Dziennik.

« На видеото чухме четири изстрела и една много странна команда («Давай гната» – RUpor). В първите съобщения за трагедията се казваше, че трима души са оцелели. Възможно е дори, да са оцелели даже пет човека. В близост до останките, аз също видях един човек с вдигнати ръце. Всичко това е много странно, „- казва Суворов.

По нататък rupor.info дава примери от различни медии в Русия и Полша, в които се съобщава за поне трима оцелели при катастрофата. За това можете да прочетете на  РУПОР ИНФО.

Но най-интересното идва сега.

Вече според полски медии, в самолетната катастрофа на ТУ-154 в района на Смоленск може да са оцелели трима души. Въпреки това, тези данни не са потвърдени, както и имената на оцелелите са неизвестни. Качински оцелява след самолетна катастрофа, но е разстрелян? Служителите на Бюрото „А“ полски външно разузнаване AW (Agencja Wywiadu) не изключва факта за убийството на президента Лех Качински, на 10 април 2010 г. в покрайнините на Руското военното летище „Север“ в близост до град Смоленск.  Това съобащва за RUpor „източник от Министерството на отбраната на Република Полша, чиито експерти са поканени да разследват причините за трагедията на Катин-2“.

AW обръща внимание върху лекотата, с която е намерено и идентифицирано тялото Качински, въпреки че притежава значителна степен на увреждане, независимо от факта, че мнозинството от жертвите нямат подходящи за опознаване белези и признаци, защото са напълно обезобразени.Полската страна е разтревожена и от скандалното видео с разстрела от упор на трима души от оцелелите при катастрофата на самолета. „Сред тях може да е бил и президентът“ – казва източник от разследващата комисия, на базата на предварителните заключения. Пълен декодиране на видеото ще отнеме повече от една година, но експертите освен фразите на руски език, са установили и  думи и изрази  на полски език. „Материалите на разследването е малко вероятно да получат процедурата продължение. Те ще се пазят в тайна. Правителството на Доналд Туск сега повече от всякога е близо до споразумение с руснаците и не иска да се прекъсва диалогът „- смята източника RUpor“. А експертна версия на оригиналния видеоклип от Смоленск се вписва в два минути и  50 секунди.

Следващият хронометраж е по последната версия на видеозаписа.

Авторските коментари на полските експерти са в кавички и са с болд и курсив.

И така гледайте и слушайте:

НАЧАЛО НА ЗАПИСА (руска версия)

0.24  – видно три неустановленных лица, скрывающихся за деревьями с правого фланга.

«Спасательные службы?»

0.41 – группа перемещается к центру объекта.

Двое одеты в темно синюю или черную форму, а один – в ярку оранжевую, как у спасателей.

Первая реплика: «Успокойся!»

1.12 – из под обломков самолёта появляется человек в белом.

1.15 – «Вы это видели? Человек в белом поднимает руку. Посмотрите еще раз в приближении и замедлении».

Возможно, это был пилот, предполагают польские эксперты.

1.33 – какие-то крики

1.37 –

Dawajte gnata! (?) – pol

Give me the gun! (?) – eng

По-русски так и звучит: «Давайте гната (Гната)».

«Гнатом» российские военные и спецназ со времен СМЕРШа-НКВД называют достаточно узкий спектр легкого стрелкового оружия пулеметной группы.

В царской России слово «гнат» дословно означало «запал».

1.39 – ОЧЕНЬ ОТЧЁТЛИВО ПО-РУССКИ: «НЕ УБИВАЙТЕ НАС!»

1.45 – выстрел № 1

1.49 – оператор произносит: «Ни х..я себе!»

1.50 – виден человек в черном, выпрыгивающий из части самолета

2.06 – выстрел № 2

2.10 – звучит дружный хохот со стороны зафиксированной вначале группы

2.12 – виден тот же самый человек в черном, который передвигается на правый фланг

2.15 – человек в черном упал

2.20 – смена плана под крики «Все назад! Уходим!»

2.21 – выстрел № 3

2.23 – выстрел № 4

2.25 – 2.36 – детально показано убийство неустановленными русскоязычными жертвы № 3.

«Такое впечатление, что ему стреляли в живот».

2.44 – опять звучит «Ни х..я себе!» КРАЙ НА ЗАПИСА

Забележете, че операторът псува с нескрито учудване всеки път, когато лично наблюдава разстрела на жертвите на мястото на катастрофата.

Приi това, неговите действията са ясно синхронизират с останалата част от работната група и  подчинени на командите на шефа. Макар засега полските експерти го наричат „минувача.“

Щатският конгресмен Рон Пол е убеден, че в ролята на видеооператора е украинския журналист «Андрий Мендерей», за когото се твърди, че е убит на  16 април от агенти на ФСБ в Киев.

ИЗТОЧНИК : РУПОР ИНФО

И нещо от 30 април:

Полската прокуратура: „Знаем кой разстреля оцелелите от президентския самолет“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *