На летище Шереметиево 6 години стои самолет с 20 милиарда евро на борда

    На летището Шереметиево журналисти са открили самолет  с пари в брой – 20 милиарда евро. Самолетът е в  Москва в продължение на шест години. През цялото това време ценният товар не е получен от тези, за които е предназначен. Въпреки това, правителството не го конфискува  по някаква причина, пише „Московский комсомолец“ .

    Огромната сума, равна на бюджета на една малка страна, е  опакована в 200 дървени палети. Всеки палет е на „стойност“ 100 милиона евро.

    Според документите, парите пристигат в Русия от Франкфурт, а техен собственик е 54 -годишният Farzin Koroorian Motlag. Има и данните от паспорта му.

    „MK“ позовавайки се на представители на британското разузнаване твърди, че този човек може да е измамник, твърдящ, че е милиардер. Репортерите също така са намерили вестникарска статия от 2010 година, в която се говори именно за Motlage. Мъжът , заедно със своя съучастник се опитал да вземе от банка в Абу Даби  $ 14 милиарда с фалшиви документи .

    Възнамерявайки да получие пари в арабска банка, той казал пред служителите, че има сметка и големи имоти в Германия. Полицията съобщила, че е арестувала съучастника на F.Motlaga, но той изчезнал и сега е сред международно издирваните лица. Но странното е, че на интернет страницата на Интерпол не фигурира .

    В товарителницат се посочва също, че самолетът с 20 милиарда евро пристига в Москва на 7 август 2007. По този начин ценният товар е в Шереметиево шест години.

    Освен това конкретен определен получател на пратката не е указан.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *