Posted inБез категория

Подложен на евтаназия италианец бил абсолютно здрав

Съдебно- медицинска експертиза на ексхумираните  останки на калабрийския съдия Pietro D’Amico, който почина на възраст 62 години в швейцарска клиника, в резултат на евтаназията или асистирано самоубийство  потвърди, че той е бил абсолютно здрав.

Италианският магистрат не е имал  никакви сериозни заболявания и патологии, като въобще не става дума и  за неизлечима болест. Диагнозата „терминален пациент“ не подлежащ на оздравяване, поставили италианските лекари, а  техните швейцарски колеги я потвърдили. Това съобщи адвокатът на семейството Michele Rochchisano.

Според адвоката, след грешната медицинска диагноза, която фактически е смъртна присъда на абсолютно здрав човек, съдия Pietro D’Amico изпаднал в тежка депресия и се обърнал към швейцарския лекар Eric Preysig от Сдружение „Вечният   дух на жизнения цикъл»,  за да му помогне да сложи край на живота си.

Преди това, D’Amico   два пъти се обръща към  швейцарските власти с молба за асистирано  самоубийство, но му е отказано. В Швейцария за осъшествяване на евтаназия е необходимо съдебно  решение.

В случая с италианския съдия,  швейцарските магистрати  обяснили двойни я си отказ  с  липсата на  официално медицинско заключение от Италия за неизлечимостта на болния, и потвърждаване на диагнозата от швейцарски лекари.

В последствие италианецът представил в клиниката за евтаназия в Швейцария диагноза на италианските лекари, която била абсолютно неверна. От Швейцария одобрява диагнозата без повторно проверяване самата  Ericа Preysig, с прякора „Д-р Смърт.“

Ексхумацията на тленните останки на покойния съдия, подложен на евтаназия заедно със съдебномедицинската експертиза са направени по искане на семейството на починалия.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *