Политически оргазъм на социалистите шашна Испания (видео)

    Предизборен клип, използван на местните избори от „Младите социалисти“ в Каталуния, предизвика разгорещен обществен дебат.

    Видеото показва млада жена в избирателна секция, която страстно диша, стене и повтаря, че ще гласува за социалистите и като кулминация получава Оргазъм, когато пуска бюлетината в избирателната урна, на която пише „гласувай с удоволствие“

    Авторите на кампанията бяха подложени на сериозни критики от страна на леви и десни партии, които осъдиха клипа с констатацията, че е обида на достойнството на жените.

    В същото време, лидерът на Социалистическата партия на Каталуния, Хосе Монтиля сподели, че не е открил нищо в нередно в клипа. „Ако той  насърчава хората да гласуват, това е нещо добро“ – каза той, макар и малко да му стана неудобно, когато стана ясно, че видеото е изготвено от младежкото крило на собствената му партия.

    Министър на равните възможности Бибиана Айдо обаче го парира: „Ако това е вярно, тогава избирателната активност ще бъде много висока, но мисля, че ние все пак имаме работа със заблуждаваща реклама“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *