Политически оргазъм на социалистите шашна Испания (видео)

Предизборен клип, използван на местните избори от „Младите социалисти“ в Каталуния, предизвика разгорещен обществен дебат.

Видеото показва млада жена в избирателна секция, която страстно диша, стене и повтаря, че ще гласува за социалистите и като кулминация получава Оргазъм, когато пуска бюлетината в избирателната урна, на която пише „гласувай с удоволствие“

Авторите на кампанията бяха подложени на сериозни критики от страна на леви и десни партии, които осъдиха клипа с констатацията, че е обида на достойнството на жените.

В същото време, лидерът на Социалистическата партия на Каталуния, Хосе Монтиля сподели, че не е открил нищо в нередно в клипа. „Ако той  насърчава хората да гласуват, това е нещо добро“ – каза той, макар и малко да му стана неудобно, когато стана ясно, че видеото е изготвено от младежкото крило на собствената му партия.

Министър на равните възможности Бибиана Айдо обаче го парира: „Ако това е вярно, тогава избирателната активност ще бъде много висока, но мисля, че ние все пак имаме работа със заблуждаваща реклама“.

Post Comment