Алина Кабаева – „втората дама“ на Русия?

    Alina-Kabaeva-VogueВ Русия не спират да се носят слухове, че олимпийската шампионка по художествена гимнастика и депутат  в руската „Дума“  Алина Кабаева – е  любовница на Путин и майка на двете му извънбрачни деца, пише parismatch.com, позовавайки се на  The New York Post, и че Кабаева, която през 2008 г. роди момче, през ноември миналата година, тайно е родила и  момиченце.

    Алина Кабаева винаги е пазила в тайна, кой е бащата на сина и, който скоро ще е на пет години, а в началото дори отрече, че момчето е неин син, наричайки го племенник, пише изданието. „Новината за раждането на момичето дойде осем месеца след последната официална поява на  жената на Путин – Людмила, за която е женен 30 години.

    Тя скромно се появи през май миналата година в избирателна секция в Москва на президентските избори – пише кореспондентът Каина Секаи. – Говори се, че те са разделени вече много години, а първата дама обитава една от официалните резиденции в  района на Сочи „.

    „За руските журналисти, – цитира изданието The New York Times, – е по-лесно да пишат за проблемите на националната сигурност, отколкото за семейството на Путин“. Липсата на Людмила Путина, продължава публикацията, провокира най-невероятни слухове: някои от тях дори твърдят, че е в психиатрична болница по искане на съпруга си.

    През април 2008 г.  журналист от  вестник „Московски  кореспондент“ пръв и единствен, наруши  закона на мълчанието в статия за сватба в една от резиденциите на президента, което доведе до  закриването на изданието, собственост на милиардера Александър Лебедев.

    Въпреки че Лебедев заяви, че причината за затварянето на „MK“ не е  тази статия, а  финансовите затруднения на вестника, The Daily Beast, позовавайки се на неназовани източници, заяви, че изданието е престанало да съществува след обаждане от кремълските спецслужби. По-късно, в интервю за The Telegraph, Лебедев обаче отбеляза, че не е очаквал печалби от изданието, се отбелязва в статията.