Posted inБез категория

Клинтън обещава да не допусне възраждане на Съветския съюз

Съединените щати ще се опитат да попречат на Русия да създаде нова версия на Съветския съюз под прикритието на икономическа интеграция.

За опита да се „ресъветизира“ региона заяви  Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън в навечерието на срещата с руския си колега Сергей Лавров в Дъблин, съобщава Financial Times.

„Това ще се нарича по различен начин:  Митнически  съюз, Евразийски съюз или нещо подобно. Но нека ниe не се заблуждаваме по този въпрос. Знаем каква е   истинската цел, и се опитваме да намерим ефективни начини да забавим или да предотвратим това.““ – цитира изданието Клинтън.

Както отбелязва кореспондентът Чарлз Кловър, тонът на Клинтън показва, „че Съединените щати са започнали да се преразглеждат“ рестартирането на отношенията с Русия.“

Политическият анализатор Андрю Вайс вярва, че Путин след завръщането си на президентския пост, е планирал да се съсредоточи върху увеличаване на влиянието на Русия сред съседите, но „елитите в съседните страни не са особено ентусиазирани от идеята просто да предадат своята автономия и суверенитет на Москва,“ пише вестникът. Наистина, успехът на интеграцията засега е много скромен, пише изданието.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че има  „абсолютното невярно разбиране“ от страна на държавния секретар на интеграцията.

„Сега виждаме нов тип интеграция на територията на бившия Съветски съюз, който се основава само върху икономиката. Всяка друга възможност за  обединение е напълно невъзможна в днешния свят.“ – цитира Песков изданието.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *