Posted inБез категория

Израел защити Асад от обвиненията за използване на химически оръжия

Министърът по стратегическите въпроси на Израел Моше Аялон заяви, че страната му не разполага с данни за употребата от страна на Сирия на химическо оръжие, съобщи Ройтерс.

„Чухме тези съобщения от опозицията. И повече от веднъж. Но засега нямаме доказателства за използването на такива оръжия.“ – каза Аялон добавяйки, че „опозицията явно има интерес за  началото на чуждестранна военна намеса.“

Според него, във всеки случай, Израел ще следи много внимателно събитията в съседната страна.

Както вече беше съобщено, бунтовниците обвиниха  правителството на Сирия в 18 епизода за употребата на химическо оръжие в четири провинции. Според тях, армията използва газа „Агент 15“, който предизвиква временна слепота, парализа и общо неразположение. Опозицията също така заяви, че от химичните агенти са загинали седем души.

Сирийското правителство отхвърля категорично съобщенията за използване на химически оръжия, настоявайки, че никога няма да ги използва срещу собствения си народ.

Западните страни, от своя страна, заплашиха да се намесят пряко в конфликта,  в случай че армията използва оръжия за масово унищожение срещу  бунтовниците.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...