Daily Mail: България съблазнява Депардийо с вино, плажове и проститутки

    България предложи на Жерар Депардийо и Бернар Арно, които искат да избегнат плащането на данък лукс, въведен  във Франция,  да станат граждани на България, обещавайки им  „евтин алкохол, бетонни  плажове и опитни проститутки“.

    Центърът за демографска политика на България  изпрати това дръзко писмо на  филмовата звезда и най-богатият човек във Франция, в знак на  протест срещу масовата емиграция от тази обедняла  държава от Източна Европа.

    Наскоро 64-годишният Депардийо и 63-годишният Арно съобщиха, че те заминават за Белгия, за да  избегнат плащането на новия данък лукс, въведен във Франция, който достига до 75% за доходи над един милиона евро годишно.

    В  поканата от ръководителя на Центъра за демографска   политика Искрен Веселинов пише: „България е  много красива страна, където живеят  умни, трудолюбиви и добродушни хора. Природата и въздухът са много чисти защото ние нямаме индустрия „.

    „Елитните имигранти могат да се впечатлят от нашата прекрасна народна музика, магистрали, тунели, циганска романтика, бетонни плажове на курортите и първокласни спиртни напитки марка „Цар Киро. Ние също имаме опитни проститутки и много лоялна  данъчна система, в която винаги може да се намерят  вратички „.

    „Нашето население  буквално се топи от щастие, поради което на България и трябва попълнение.“ В писмото се посочва още, че в началото на следващата година от България ще са емигрирали два милиона човека, а до 2050 година, според някои оценки, населението на страната ще достигне „критичния минимум“ от 5 милиона души.

    Копия от саркастичната покана са изпратени и  на президента на България Росен Плевнелиев, на министър-председателя Бойко Борисов и на председателя на парламента Цецка Цачева.

    Подобно на много други много богати французи, Депардийо и Бернар Арно решиха да напуснат Франция, за да избягат от данъка върху лукса на президента Франсоа Оланд. През декември френския магнат Alain Afflelou, собственик на мрежа от оптики, чието състояние се оценява на 190 милиона паунда обяви, че се мести в Лондон по  „делови причини“.

    Това преселение започна веднага след като британският премиер Дейвид Камерън разгневи французите заявявайки, че Великобритания ще  посрещне френския бизнес с отворени обятия. На бизнес срещата на върха в Мексико  той каза: „И те могат да плащат данъци във Великобритания, за да плащат нашето здравеопазването, нашите училища, и много други неща.“

    В Париж агентите за недвижими имоти вече предупредиха, че на пазара за елитни жилища във  Франция вече има паника, защото богатите хора са склонни бързо да продадат имота си, за да отидат в чужбина. Агентът за  недвижими имоти Даниел Фо заяви: „Пазарът е обхваната паника: от май за  продажба са изложени около 400-500 жилища на стойност над един милион евро.“

    Това лято, представителите на британската агенция за недвижими имоти  Sotherby’s заявиха, че от април до юни френското им дъщерно дружество е продало  повече от 100 имота, оценени на повече от € 1.7 млн., което е значително повече, отколкото през същия период на 2011 г.

    Ръководителят на френския  клон на  Sotherby’s  Александър Крафт заяви: „Резултатите от президентските избори оказаха значително въздействие върху нашите продажби. Сега много богати френски семейства напускат страната, като пряка последица от предложенията на новото правителство. „

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2253794/Bulgarias-bizarre-advert-tax-exile-Gerard-Depardieu.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *