Posted inБез категория

Борисов: Разбихме монополите; Найденов: Точно така

Какво се случва с цените на храните – това е една от темите на разговор между премиера Бойко Борисов и министъра на земеделието Мирослав Найденов на редовното правителствено заседание в сряда.

„Вчера (б.ред. – вторник) излезе статистика на ЕВРОСТАТ, според която България е с най-ниските цени на хранителни продукти във всички страни от Европейския съюз“, хвали се Найденов пред колегите си. Борисов се включва: „Това е защото разбихме монополите“ и после и добавя: „Които монополи те изграждаха през годините“. След всяка реплика на премиера агроминистърът само казва: „Точно така“ и „Това е също категорично“.

Накрая Борисов задава риторичен въпрос: „Защо като им казах да посочат кои са монополите в горивата, никой не иска да ги каже на глас?“.

След като във вторник ЕВРОСТАТ съобщи, че у нас храните са най-евтини, в четвъртък други данни на европейската статистическа агенция показаха, че в България Брутният вътрешен продукт (БВП) на човек от населението, изразяващ се в покупателна способност, през 2011 г. е бил най-нисък.

ДНЕВНИК

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *