Наказаха тексаска ученичка за отказ да носи чип за проследяване

    Ученичка от Тексас е отстранена от занятия заради отказа й да носи специална идентификационна карта с радиочип, следяща местонахождението й. Според момичето това устройство наранява религиозните й чувства тъй като се явява знак на дявола и нарушава правото й за неприкосновен личен живот.

     

    Момичето на име Андреа Хермандес, ученичка в едно от училищата на град Сан Антонио, било дълбоко възмутено от решението на администрацията да задължат всички ученици да носят идентификационни карти с градени RFID датчици (това е технология за радиочестотна идентификация). Андреа се опитала да се сражава за свободата си, разпространявайки в училището листовки с призиви за отказ от носенето на датчиците, но постигнала само това, че я отстранили от занятия, съобщава  nowtheendbegins.com .

    Ръководството на училището обаче, както и много родители са доволни от новата технология. Сега винаги могат да проследят ходило ли е на училище детето им или не. Особено взискателните родители могат дори да включат СМС известия за всяко влизане и излизане на децата през вратите на училището.

    Според училищната администрация нововъведението съществено ще подобри посещаемостта и успеваемостта. Освен това в училището са монтирани 200 камери за видеонаблюдение, така че “Биг Брадър” да контролира поведението на учениците  между училищните стени дори, когато наблизо няма учители.

    Първоначално използването на идентификационни карти не било принудително, но училищното ръководство се опитвало да направи всичко възможно, за да накара учениците без радиочипове да се чувстват зле – на ученическите избори можело  да се гласува само с помощта на тези карти. После въвели влизане в ученическата библиотека само чрез тях.

     

    Протестиращата срещу тези нови училищни правила Андреа Хермандес станала градска знаменитост.

    В интервю за InfoWars родителите на Андреа завявят: “Нашата дъщеря отказва да носи този знак, защото той символизира Сатаната, знака на звяра. За това ни предупреждава Господ в своите откровения”.

    Трябва да се отбележи, че независимо от широкия обществен резонас системата на картите в училището едва ли ще бъде отменена. Департаментът по образование е вложил в проекта повече от половин милион долара и не възнамерява да се отказва от него заради оскърбените религиозни чувства на една ученичка.

    Както можело да се очаква спорът вече е успял да стигне до съд. Журито от съдебни заседатели застанало на страната на момичето и отменило забраната за посещаването на училище без идентификационна карта.

    Read more: http://snaiper-bg.net/2012/11/nakazaha-teksaska-uchenichka-za-otkaz-da-nosi-chip-za-prosledyavane/#ixzz2D80lrSnH

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *