Джордж Клуни бил потомък на президента Ейбрахам Линкълн

    В родословното дърво на известния американски актьор Джордж Клуни е открито едно много интересно разклонение. Внимателно проучване на специалистите дава основание да се вярва, че носителят на „Оскар“ и племенник на  певицата  Розмари Клуни,  е далечен роднина на … 16-тия президент на САЩ Ейбрахам Линкълн.

    Както са изяснили изследователите от  сензационния  изследователски проект Ancesrty.com, бабата на  Клуни в четвърто поколение на Мери Ан Спароу е полу-сестра на майката на един от най-популярните президенти на САЩ Нанси Ханкс. Те имат  една и съща майка, но различни бащи. По този начин самата  Луси Ханкс е баба на Ейбрахам Линкълн и прабаба на  Джордж Клуни – макар и чак в петото поколение по майчина линия.

    Проектът Ancesrty.com, който се занимава с   генеалогични изследвания, е основан през 1983 година. В архива на портала,  интересуващите се  от съдбата на техните предци абонати,  могат да намерят милиони исторически записи. Сайтът е изключително популярен в САЩ, Великобритания, Канада и Австралия.

    Специалистите от проекта не  един път са шокирали обществеността. Така наскоро стана известно за  роднинските връзки между изпълнителите Джъстин Бийбър и Селин Дион, Райън Гослинг и Аврил Лавин, сегашния президент на САЩ Барак Обама и доведените в Америка  африкански роби.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *