Съвет: След ядрен взрив трябва да се пие бира

    Koe е това нещо, което трябва да направите първо след експлозия  на атомната бомба? Разбира се, да   благодарите на Бог за това, че сте избегнали смъртта. И после какво? После трябва да произнесете тост и да пиете бира с някой, при условие, че и друг е оцелял. В началото на 50-те години  Съединените щати  се занимават с изследвания върху  различните последици от радиоактивния дъжд, и изучават  въздействието му не само върху хората и сградите, но също така и върху храна и напитки. Така че  след предполагаемата ядрена атака бира може да се пие.

    Тест

    Какво се случва с храните и напитките в случай на ядрена атака? USAEC (Комисията по атомна енергия) се опитва да даде практически отговор на този въпрос и провежда ядрени експерименти в продължение на почти 60 години. Както пише в блога  Nuclearsecrecy, през февруари-май 1955 г., на полигона в Невада, разположен в пустинята, са проведени различни ядрени опити в така наречената операция „Чайник“. Тествани са и  напитки. Резултатите са както следва: безалкохолни напитки и бира в бутилки или в кутии не са пострадали от действието на мощната ударна вълна, дори и при разстояние   390 метра от центъра на експлозията.

    Вкус

    Военните изследвания, целта на които е била да се анализира „въздействието на ядрен взрив върху напитки, продавани в магазините, показва, че   че в резултат на експлозията са били счупени бутилки заради паднали върху тях отломки от взрива. Въпреки това  опитът показал, че съдържанието е безопасно за хората. Била е  оценена не само от радиоактивността на тези напитки, която се оказала под максимално допустимото ниво, но и органолептичните им свойства. Въпросът е дали тези напитки са достатъчно добри, за да се употребяват. Отговорът се оказал положителен. Всъщност, анализът показал, че вкусът на бирата и безалкохолните напитки били с приемливо качество. Единственият недостатък бил в това, че военни и цивилни, които опитвали бирата, отбелязали лека промяна в нейния вкус.

    Оригинал  : Se la birra „sopravvive“ alla bomba atomica

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *