Спецчастите на САЩ са в повишена бойна готовност в базите в Йордания и Израел за операция в Сирия

    Разположените в бази в Близкия Изток елитни специални сили на САЩ са напълно подготвени за изпълнението на операция в Сирия, за да поставят под контрол  складовете с химически и биологични оръжия, пише ИТАР-ТАСС като се позовава на европейски дипломатически кръгове.

    В петък вечерта министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън е провел телефонни  разговори с президента на САЩ Барак Обама и френския президент Франсоа Оланд. Дискусиите са били  фокусирани върху положението в Сирия.

    Както е заявил официален представител на британското правителство „Камерън и Обама са се съгласили, че използването или заплахата от използване на химическо оръжие от страна на Дамаск е напълно неприемливо.“ „Подобно развитие на събитията ще доведат до преразглеждане на подхода към Сирия“  – подчерта той.

    Според информация  от Лондон, специалните сили на САЩ, който в момента се намират в Израел и Йордания „са приведени в пълна готовност за евентуални действия на сирийска територия.“ Според получената информация, те са получиили специално оборудване за  химическа и биологична защита. Едновременно с това  военните транспортни самолети C-130, които също ще бъдат включени в евентуална операция, са оборудвани със специални филтри, които им позволяват да изпълняват операции в заразени райони.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *