Шведи планират да изследват НЛО на дъното на Балтийско море

    Припомняме, че миналото лято по време на изследователска експедиция във водите на Балтийско море между Швеция и Финландия, те открили странен  200 метров  неидентифициран обект на дъното на Балтийско море, който попадна в заглавията на световните медии.

    Сега екип от океанолози, инженери и  водолази  възнамерява  да се върне на мястото на откритието. Те искат да разберат веднъж завинаги  какво е това.

    „Ние не знаем дали това е природно явление или изкуствен обект,“ – казва ръководителят на експедицията Линдберг. Той само добави, че този обект е бил открит от сонар и е с кръгла форма.

    „Ние ще се  търсим в няколко области, като  ще използваме сонар за да направим 3D изображение на дъното, ще изпратим  дълбоководни водолази, ще ползване подводни роботи с камери. А също така ще вземем проби от морското дъно и ще измерим тяхната токсичност и радиоактивност.“ – казва Линдберг.

    Засега е ясно   само, че мистериозният обекте  разположен на дълбочина от 300 фута.

    Екипът от шведски учени „Ocean Explorer“ включва 13 изследователи, включително и  хидроакустици, както и екипа от шведски документалисти, който ще снима събитието.

    Линдберг каза, че е в преговори с Microsoft, за да може всичко да се гледа на живо по Интернет, но това още не е решено. Изследователската дейност се финансира  от частни инвеститори и банки.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *