На 17-ти март в цялата страна ще се проведе масово протестно шествие под надслов „Еволюция сега”.

    Протестът има за цел да обедини исканията на българи от всички възрастови групи за адекватна промяна в политическата система. На 17-ти март, в цялата страна, ще се проведе масово протестно шествие под надслов „Еволюция сега”.

    Протестът има за цел да обедини исканията на българи от всички възрастови групи за адекватна промяна в политическата система и засегнатите от нея звена. Масовите протести ще се проведат във всеки град от страната, по централните площади и градски артерии и ще продължат през целия съботен ден.

     

    Лозунгите на събитието „Еволюция сега”, „Национален протест срещу безобразията в България”, „Избухваме” вече са събрали в интернет пространството хиляди привърженици и последователи. В официалната интернет страница на протестната инициатива evolution-now.narod2.ru е публикувана информация за шествието, рекламни стикери, постери и плакати към събитието.

    Там могат да бъдат видени и официалните искания на хората, някои от които са за парламент с не повече от 60 представители експерти, които да бъдат избирани директно от гражданите, независим съд, промени в конституцията и здравеопазването, край на корупцията.

     

    Масовите протести ще продължат и след 17 март като идеята е да се покаже на хората с „власт”, че властта всъщност е ръцете на обикновените граждани и по-голяма сила от обществената няма.

    http://society.actualno.com/news_380263.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *