Posted inБез категория

Съпругата на Тургут Йозал: Отровиха го в българското посолство

Подозренията на Семра Йозал, вдовицата на покойния турски президент Тургут Йозал, че той е бил отровен по време на прием в българското посолство, са в центъра на вниманието днес на някои турски вестници и електронни издания.

Йозал почина в болница през 1993 г.

Семра Йозал заяви в предаване на турската телевизия Каналтюрк вчера, че се съмнява в лимонада, изпита от държавния глава на прием в посолството на България в Анкара.

Тя разказва разговора им след приема, когато той се върнал вкъщи и отказал да вечеря. Когато го попитала дали е ял нещо там, съпругът й отговорил, че само е изпил чаша лимонада. Семра Йозал сметнала това за необичайно, защото съпругът й не обичал лимонада и го попитала защо я е изпил. Тогава той обяснил, че лимонадата била приготвена специално за него, понеже не консумира алкохол, и заради това не е имало как да откаже, пише англоезичният в. „Тудейс заман“. „Подозирам тази лимонада, която му е била предложена,“ казва Семра Йозал.

„Тудейс заман“ припомня изказване във връзка със смъртта на президента, направено миналата седмица от зам.-началника на генералния щаб на армията ген. Аслан Гюнер, който е бил сътрудник на покойния Йозал. Той заяви тогава, че държавният глава е бил откаран в болница с линейка – твърдение, което съпругата му сега отрича. „Нямаше лекар“, казва тя, твърдейки, че съпругът й е стигнал до лечебното заведение със служебната кола.

ИЗТОЧНИК

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...