The Washington Times: Три дена до ударите срещу Иран

    Може би още  в петък Израел ще нанесе удар по иранската ядрена програма, предполага The Washington Times  в редакционен коментар. Бившият американски пратеник в ООН Джон Болтън заяви, че за удар върху реактора в Бушер  Израел има само три дни, тъй като зареждането с ядрено гориво ще започне в петък. „Остават два дни, броенето започна“ – отбелязва вестникът.

    Според The Washington Times, да се действа е необходимо. През февруари Международната агенция за атомна енергия за първи път заяви, че Иран може да  тайно да  разработва ядрена бойна глава.

    Според скорошен доклад на МААЕ, Иран раширява   обогатяването на уран, а също така го обогатява до по-високо ниво. „Но е малко вероятно САЩ да предприемат действия“ – пише вестникът, като уточнява, че   Държавният департамент се надява  Иран да започне преговори.
    Според вестника, удар може да се нанесе и след зареждането на гориво: радиационното излъчване само ще попречи на възстановяването на обекта. Атаката на Бушер със сигурност ще предизвика гнева на Русия и традиционни врагове на Израел. „Но дойде часът да демонстрира решителност в лицето на директната заплах от Иран“ – пише вестникът в заключение.

    Източник: The Washington Times

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *