Posted inБез категория

Семейството на Майкъл Джексън получи за смъртта му милиони от неговия застраховател

Michael Jackson Семейството на починалия през 2009 г., Майкъл Джексън спечели дългогодишен спор със застрахователната компания  Lloyd’s of London и получи за смъртта на певеца  милиони долари, които той би могъл да спечели в последното си турне This Is It, пише TMZ.

Роднините на Джексън поискали от застрахователната компания  17,50 милиона щатски долара още през 2011 г., но представители на  Lloyd’s of London им отказали с мотива, че при подписването на договора, Джаксън не е съобщил за проблемите си с наркотиците. Семейството отрича всички обвинения и в крайна сметка се обръща към съда .

Съдебното заседание е било насрочено за 24 февруари , но застрахователната компания , която, между другото , наскоро бе обвинена в измами в големи размери, реши да не чака делото и компенсира  семейството на Джексън  за щетите от смъртта на певеца . Точната сума не е известна: съобщава се само, че роднините на Джексън са ревизирали своите искания и са получили малко по-малко.

В същото време майката на певеца Катрин не се отказва от опитите си да  получи  голяма сума и от организаторите на последното му турне – AEG Live. Според нея  компанията трябва да плати за това, че е  наела  неквалифициран лекар – Конрад Мъри, който през 2011 г. бе признат за виновен в непредумишлено убийство на Джексън. Съдът вече  отхвърлил претенциите Катрин, но тя иска да се разгледа случая , напомня Daily Mail.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *