Posted inБез категория

Египетските власти определиха като фалшиви снимките със заснежените пирамиди

пирамиди снягЕгипетското министерство на антиките определи  като  фалшиви, появилите се в интернет снимки със снежните пирамиди, предаде РИА Новости,  позовавайки се на пресслужбата на министерството.

Министерството отбелязва, че в района на пирамидите  сняг не е падал. Според представител на ведомството, разпространилият снимките потребител на  Twitter просто е коригирал с графичен редактор реалните снимки на пирамидите, променяйки цветовете има. В резултат на това е създадено впечатлението, че пирамидите са покрити със сняг.

Снимките, с покрити със сняг египетски пирамиди на 14 декември разпространи  чрез своя Twitter потребителят @ HistoryInPics. Снимките бяха разпръснати в социалните мрежи. Освен това, някои новинарски издания в света приеха  снимките за истински и им посветиха свои сюжети. В съобщенията се отбелязва, че последният път, когато пирамидите са били покрити със сняг е бил преди 112години.

По-рано, на 13 декември , в мрежата се появиха снимки на снежния Сфинкс, които също се оказаха фалшиви . Оказва се, че снегът е истински, но става дума за умалено копие на  египетския сфинкс в японски увеселителен парк.

Фалшивите снимки се появиха на фона на съобщенията за  наистина паднал сняг в Египет в средата на тази седмица. Той е паднал с буря, която засегна също така Израел, Сирия и Ливан. Студът предизвика смъртта на няколко души в региона, няколко стотици са пострадали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *