Posted inБез категория

Във Великобритания делата в съда ще се водят и по Skype

 Обединеното кралство  модерните интернет технологии вече ще позволяват на обвиняемия да присъства на съдебно  заседание виртуално,  използвайки Skype.

Това е предложението, направено от ръководителя на съдиите лорд Томас по процедурите за административни изслушвания. Той обяснява, че организацията на Интернет връзка ще бъде много по-евтина, отколкото използването на телекомуникационни системи, които се монтират в сградата на съда заради  сигурността.

В годишната си пресконференция той определи и алтернативата на Skype – Face Time .

Въпреки че обезпечаването с  интернет и видео програми ще бъде по- икономично за държавната хазна,  опонентите твърдят, че с такива нововъведения самата процедура по гледането на дела , ще загуби своята сериозност.

Въпреки това всички признават важността на техническата  поддръжка време на предварително изслушване или досъдебното производство. Също така, понякога е много скъпо да се вика затворник,  освободен под гаранция,  в съдебната зала .

Според Daily Mail, при превръщането на идеите в действия,  само трябва да се  реши проблема с поддържането статуса на  цялата съдебна система като цяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *