Posted inБез категория

Индийските сватби и погребения са заплаха за Арктика и Антарктика

indiaНие критикуваме лошите индустриалци на Индия за прекомерното количество  емисии с парникови газове и дори не подозираме кой е истинския виновник за това,  Индия дa е най-големият замърсител на атмосферата.

Резултатите от ново проучване, прозвучаха като гръм от ясно небе. Оказва се, че почти една четвърт от всичките емисии на парникови газове в рамките на Индийския субконтинент, не са свързани с производствени дейности, а с религиозни.

Огньове на хиндуистки и сикхски погребения, тлеещите благовония в  будистки храмове и мюсюлмански джамии, хиляди етнически обреди на стотици етноси, религии и секти,  изпускат в атмосферата несметно количество CO2.

Индийски учени са направили тези заключения въз основа на годишна информация за разнородните дейности на хората от Индия. Индийският изследовател Шамш Первез:

„В нашата страна има около 3 000 000 места за религиозни поклонения. Според преброяването всяка година в страната има по  10 000 000 сватбени церемонии“.  Сватби, погребения, кремации, празници …

Всяко от тези действия , придружени от огнени представления, самостоятелно не представляваt опасност.

Но  повтаряни  всеки ден от стотици милиони индийци, тези ритуали формират една четвърт от приноса на Индия за глобалното затопляне. Макар и много косвено, но индийските младоженци и покойници застрашават климата на далечните Арктика и Антарктида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *