Posted inБез категория

Депутат от Белгия реши да живее със 180 евро един месец

Carla DejongheДепутатът от парламента в  Брюксел Карла Дежон ( Carla Dejonghe ) обяви, че ще се опита да живее в продължение на един месец със 180 евро с оглед на изготвянето на препоръки за приемането на по- ефективни решения за борба с бедността, съобщиха редица местни медии.

В инициативата си тя възнамерява да следва опита на  Тереса Ван Бел, избран през 2009 г.  за „Мис бездомна“ в конкурс, организиран от белгийска благотворителна фондация.
Парламентаристката я избрала за своя съветничка и е получил ценни съвети за търговските обекти в Брюксел, където може да се купят продукти на най-ниската цена.

Дежон от своя страна се задължава в продължение на месец, като се започне в четвъртък, 14 ноември не сяда зад волана на автомобил, да не използва банкова карта и хладилник , както и да ограничи температурата в апартамента си до 14 градуса.

Според годишния доклад за борбата срещу бедността,  в Белгия към 1 януари 2013 г. под линията на бедност живеят  15.3 % от населението. Линията на бедност в Белгия означава  месечен доход (за  2010 г.)  по хиляда евро на човек за  несемейните и 2,101 хил. евро за семейство с две деца.

Бел. прев. Вижда ми се ячка, може да успее…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *