Posted inБез категория

Математици от Оксфорд доказаха съществуването на паралелни светове

worldsЕкип от учени под ръководството на David Deutschот от Оксфорд са направили откритие в областта на математиката. Паралелните светове действително съществуват.

Теорията за такива светове се появява за първи път през 1950 г. в Съединените щати (автор – Хю Еверет) и обяснява тайните на квантовата механика, за коят спорят учените. В  Еверетската мултивселена, всяко ново събитие може и  довежда до разделяне на Вселената. Броят на възможните алтернативни резултати е равен на броя на световете.

Например, шофьор вижда пешеходец , излизащ на на пътя. В една от реалностите той избягвайки сблъсъка загива, в друга попада в болницата и остава жив,  в трета загива пешеходецът. Броят на алтернативните сценарии е безкраен.

Теорията е бил призната за фантастична и забравена. Но неочаквано в Оксфорд по време на математическо проучване, е установено,  че Еверет е бил на прав път.

Според квантовата механика, преди експеримента за това, че в рамките на атома  не може  да се каже, че той наистина съществува.

Преди измерване частиците заемат неясна „суперпозиция“, в която те могат да имат едновременно горен и долен спин,  или да се появяват на различни места по едно и също време.

Наблюденията се правят за „проява“ на определено състояние на реалността, затова и хвърлената монета влиза  само в едно положение „ези“ или „тура“, веднага след като я хванат.

Основният извод   е както следва. Разклонените  структури, които възникват при разцепването на  Вселената  на паралелни версии на самата нея,  обясняват вероятностният характер на резултатите в квантовата механика. Тоест неизбежно ние живеем   в един от множеството паралелни светове, а не в единствен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *