Posted inБез категория

Русия ще помага на Сирия във войната срещу Запада

Владимир Путин  обеща да помогне на Сирия в случай на нападение от Запада. Това, както пише РИА Новости,  президентът е заявил на 6 септември по време на пресконференция след срещата на върха на Г-20 в Санкт Петербург.

“ Дали ще помагаме на Сирия ? Ще помагаме. И сега помагаме,  ние доставяме оръжия,  сътрудничим си в сферата на икономиката, надявам се, че ще бъде по-голямо сътрудничеството в хуманитарната област, включително в предоставянето на хуманитарна помощ „, – е казал Путин.

Путин също така бе попитан коя страна, по негово мнение, ще бъде следващата жертва на чужда намеса. „Дори и не искам да си мисля за това, че още една страна ще бъде  подложена на някаква външна агресия“ -цитира отговора му  „Интерфакс “ .

На среща с репортери след срещата на върха, Путин говори за това, кои страни от Г-20  подкрепят военни действия в Сирия, и кои- не. Според него „За“ войната са САЩ , Канада, Турция , Саудитска Арабия и Франция. На противоположната позиция са Русия, Аржентина, Китай, Индонезия, Бразилия, Италия, Индия и Южна Африка. Така руският президент опроверга думите на журналистката , която предположи, че привърженици и противници на войната са  разделени поравно .

В случай на военна намеса,  САЩ и другите страни, според Путин, ще се поставят извън закона . „Използването на сила срещу суверенна държава е възможно само ако се прави при самозащита – а срещу Съединените щати, както знаем, няма нападение от страна на Сирия, “ – допълни президентът на Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *