Posted inБез категория

Диетолози: сладкишите не са опасни за човешкото здраве

sladkoДиетолозите уверено съобщиха, че броят и, особено, честотата на консумация на сладкиши няма абсолютно никакъв ефект върху човешкото здраве, и със сигурност не увеличава риска от затлъстяване.

Диетолозите са изследвали 5 000 американци. Връзки между лошо здраве и употребата на сладкиши у тези американци не са открити. Както се оказало, хората, които използват сладкиши всеки ден,  страдат от  наднормено тегло по същия начин, както и тези, които консумират много по-малко сладкиши-  веднъж седмично или дори по-рядко.

Всичко това е добре, но все пак не бива да се  злоупотребява със сладкиши. Това може да се отрази неблагоприятно на здравето на зъбите.

Друго изследване в Америка е  установило, че сладкишите дневно са  „виновни“ за натрупването на само 44 калории. Това са едва  2% от всички калории, необходими за възрастен човек.

Трябва да се отбележи също така, че самата  честота на консумация на сладкарски изделия по никакъв начин не засяга риска от сърдечно-съдови заболявания, така че не се страхувайте от сладкишите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *