Posted inБез категория

Сензационно откритие за външността на неизвестен древен човек

lice-homoУчените  направиха  сензационно откритие  за външния вид на древен човек. В Китай е открит принципно нов вид древен човек.

Австралийски учени са изследвали останките на хората от каменната епоха, открити в Китай през 70-те и 80-те години на миналия век, но  останали  неизследвани.

Останките на древните хора са били открити през 1979 г. край село Лонлин в Гуанси – Чжуанския автономен район, още три – през 1989 г. в Maлудон („Пещерата на червения елен“) в провинция Юнан.  А изследването е  започнало едва в края на 2000 г.

Оказа се, че откритите костни фрагменти  принадлежат на принципно нов вид хора, с „много необичайни“ съчетания от древни и съвременни признаци, пише The Daily Mail. Този вид древни хора, които са живели преди 14 500 и 11 500 години, са  „най-младите“  намерени в Азия – преди се считаше,  че Хомо сапиенс е единственият вид човек, колонизирал континента.

По този начин  „човекът от червения елен“  е съжителствал с древните китайци по времето, когато у тях се е зараждало земеделието.

Както  предполага проф. Дарън Кърноу от австралийския  Университет на Нов Южен Уелс, „човекът от червения  елен“ може да е потомък на неизвестен досега вид  хора, които са преживели последния ледников период. Друго предположение от същия учен е,  че този човек е потомък на „първата  миграционна вълна “ от Африка, по-древна, отколкото се смяташе досега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *