Posted inБез категория

Арестуваха шефа на Ал Джазира в Кайро

Прокуратурата нареди ареста на ръководителя на офиса на телевизионния канал „Ал Джазира“ в Кайро Abdel Fattah Faida по обвинения за  нарушаване на обществения ред и застрашаване на националната сигурност. Това съобщи днес информационният  портал „Ал Ахрам“.

Според вестника излъчването на телевизията на 3 юли, след като армията обяви свалянето на президента Мохамед Мурси и назначаването за  временен държавен глава на председателя на Върховния конституционен съд, може да се разглежда  като подбуждане към насилие.

Военната полиция е обискирала офисите на телевизията в египетската столица. Неговият ръководител е обвинен за излъчване на  сателитния канал в Египет без лиценз и в нарушение на закона на страната за медиите.

След революцията от 2011 г., когато подаде оставка президента Хосни Мубарак, офисът на телевизионния канал „Ал Джазира“ в Кайро бе затворен след  решение на военните власти, включително за ненадеждна информация за събитията в Египет.

Катарският телевизионен канал многократно е обвиняван за пристрастно излъчване в Египет и представяне на изкривена информация в полза на „Мюсюлманското братство“. По време на събитията, които последваха масовите протести срещу управлението на ислямистите на 30 юни, „Al-Jazeera“ отделя максимално  ефирно време за   джамията Рабия ал-Aдауия, която се превърна във форпост на „братята“, практически без да казва нищо за мнението на либералната опозиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *