Posted inБез категория

В Белгия искат да се въведе евтаназия за непълнолетни

Първата страна в света, разрешила на тежко болни деца да   вземат решение за евтаназия може да стане  Белгия. В близко бъдеще  белгийският парламент може да приеме изключително спорния закон за евтаназия на  непълнолетни.

Белгийския парламент обмисля законопроект, който да  позволи на непълнолетни да вземат  решение за евтаназия. Инициатор на закона е  сенаторът социалист Филип Мау, съобщава полския сайт wiadomosci.onet.pl. Благодарение на Мау  през 2002 г. Белгия стана втората страна в света след Холандия, където се легализира евтаназията.

Проектът на закон за евтаназия за деца предвижда възможност за прилагането му по отношение на непълнолетни, ако те страдат от неизлечима болест, но не могат да се избавят от ужасната болка.

Спорният закон  вероятно да бъде приет скоро. Според белгийския вестник „Der Morgen“, парламентаристите са близо до консенсус по този въпрос. Ако това се случи, Белгия ще стане първата страна, която ще позволи евтаназия за малолетни и непълнолетни. Сегашният закон позволява тя да се извършва само при хора над 18 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *