Posted inБез категория

ТЕЦ „AES Гълъбово” ще окаже пълно съдействие на проверяващите

Във връзка с разпоредената от главния прокурор проверка на договорите на НЕК с „AES – 3C Марица Изток 1“, ръководството на компанията заявява, че ще окаже пълно съдействие на проверяващите органи в изпълнението на служебните им задължения.

ТЕЦ „AES Гълъбово” работи изцяло в съответствие със закона и разпоредбите на регулаторните органи. Дружеството следва принципите на прозрачност, етичност, отговорност и уважение към обществото и държавните институции. Това са стандарти и ценности, които са в основата на работата на AES и в глобален план.

Oт централата напомнят, че ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” е най-голямата нова и модерна ТЕЦ в България. Централата е с брутна мощност 670 MW и работи изцяло с местни лигнитни въглища. На стойност от 1,2 милиарда евро ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” е не само най-големият инвестиционен проект в страната през последните 20 години, но и най-голямата пряка чуждестранна инвестиция в България след 1989 година. Централата осигурява около 9 процента от инсталираната енергийна мощност на страната, подпомага местната икономика и създава близо 500 работни места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *