Posted inБез категория

Самозапалилият се пред президентството мъж е с опасност за живота

52-годишният Димитър Димитров, който се самозапали вчера пред президентството вчера продължава да е на командно дишане. Днес предстои да бъдат прегледани раните му и да му бъде направена превръзка отново. Остава опасността за живота му,   съобщават от УМБАЛСМ „Пирогов“, пише news.bg.

Димитър Димитров е с 25% изгаряния, има циркулярно изгаряне на цялата глава, на шията, гърдите, част от врата и пръстите на ръцете.Състоянието се отежнява от това, че пациентът е вдишал от токсичните газове и пушеци, обясни проф. Хаджийски. Тъй като газовете са достигнали белите му дробове, това според докторите създава тежка прогноза за лечението му.

Припомняме, това е четвъртият подобен случай на самозапалване през последния месец.

Първият бе на възрастен мъж от Велико Търново, който се самозапали на пешеходна пътека и почина малко по-късно.

На 20 февруари пък, пред сградата на общината във Варна, се самозапали 36-годишният Пламен Горанов. Драматичният акт беше в знак на протест срещу местното управление.
36-годишният мъж беше 13 дни в медикаментозна кома. Пламен почина на 3 март от полиорганна недостатъчност.

На 10 март почина и 53-годишният мъж, който се самозапали в Община Раднево. Пациентът до последно бе в изключително критично състояние в Интензивния сектор на клиниката, където медицинските му показатели бяха под непрекъснат лекарски контрол.

Днешното поредно самозапалване на мъж намери отзвук и в световните медии.

Франс прес отбелязва, че 51-годишен мъж е в критично състояние, след като се е самозапалил пред президентството. Медията сочи, че трима българи вече са починали след самозапалване след избухналия всенароден гняв заради, както пише изданието, „бедността и корупцията в най-бедната страна членка на ЕС“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *