Posted inБез категория

Обилен снеговалеж парализира половин Европа

WEATHERВъв вторник обилен снеговалеж парализира трафика по пътищата в северната част на Франция. Снежната покривка в предградията на Париж е над  12 см. Според метеорологичната служба природното  бедствие отстъпва, но се запазват ниските температури.

В югоизточната част на Великобритания стотици камиони са блокирани в задръствания, като поради снеговалежа има смущения в работата на фериботите  към Ламанша във Франция и Белгия. Синоптици  предупредиха, че бурята сега ще се премести на север от Англия и в Шотландия.

В Германия  времето не само усложнява работата на  летищата, но доведе до мащабни пътнотранспортни  произшествия. По магистралите са се сблъскли близо сто коли.

Масово произшествие е имало на магистралата близо до Франкфурт на Майн. Почти сто превозни средства, леки автомобили и камиони не са спрели навреме и са се ударили един в друг.

Смъртни случаи за щастие няма, обаче някои от пътниците са били сериозно ранени. Магистралата е била блокирана за няколко часа в двете посоки.

Лошото време вече доведе до тежки произшествия, при които загинаха шест души.

Във федерална провинция Саксония-Анхалт  кола се сблъска с училищен автобус. 30 ученици са  получили леки наранявания. Обилният сняг за почна да засипва първо северната и източната част на страната, а  след това се премести на запад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *