Posted inБез категория

Красивите жени правят мъжете по-умни

Мъжете в присъствието на красиви жени  се опитват да покажат високо ниво на   интелигентност, като използват редки думи и изрази. Това са доказали  британски учени от Университета на Нотингам. Така се потвърждава хипотезата, че човешкият език се е развил при жесток полов подбор.

Специалистите провели експеримент, който се основава на отговорите на  брачни обяви – по този начин се създава връзка между сексуалния подбор и езиковите способности. За да впечатлят жените и да ги накарат да са благосклонни към тях, мъжете започнали да използват в речта си не характерни за тях по-рано изрази и думи. За нежния пол богатият  речник е сигнал за развит интелект.

В допълнение, по време на експеримента е разкрита  друга особеност. Сред мъжете и жените, които твърдят, че интелектът е важен за тях, е искрена само красивата половина от човечеството – за жените всъщност е важно да са с умен партньор. От своя страна, представителите на силния пол са склонни да избягват жените, които са по-умни и по-добре образовани, отколкото те самите.

Преди това учените са установили, че интелектуалните способности на мъжете се увеличават, когато те  гледат  момичета  по бикини. Гледката на полуголи жени при мъжете увеличава с 31% концентрацията и реакцията. Също така расте с 22% точността в отговорите им по време на тестове  за интелигентност.

„Според традиционния възглед красивите жени отклоняват вниманието. Оказва се ,  че това не е така. Точно обратното –  присъствието им помага за концентрация и подобряване на цялостното здраве на мъжете.“ – казва един от авторите на изследването Блек Куин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *