Posted inБез категория

Небивало търсене на конско месо в Норвегия след скандала с лазанята в Европа

Horses-horsesПосетителите в месарските магазини в Осло  проявяват необикновен интерес към конското месо, след като в Европа избухна скандал около полуфабрикатите с конско месо, който не подмина и страната на фиордите.

Норвежките вестници и телевизии вече втора  седмица обсъждат факта, че в замразената лазаня, която се продава в четири от най-големите вериги за търговия на дребно в страната, се съдържа смляно  конско с несъвсем ясен  произход. Въпреки това, жителите на кралството  изглежда са победени от  любопитството си и искат сами да разберат толкова ли много конското месо се различава от говеждото.

Според месарите  конското месо се търси както от по- възрастните хора, които някога вече са го опитвали, така  и от младите, които се интересуват от всичко ново и нямат предразсъдъци.  След медийния шум при нас има наплив от клиенти, които казват, че вече са забравили как изглежда конското.

Но идват и такива, които просто никога не го са го виждали преди, „- разказва за вестник „Aftenposten“ собственикът на месарски магазин от Осло Алф Стрьом Ларсен.  Той също така отбелязва, че търсенето на конско месо в последните дни значително надвишава предлагането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *