Posted inБез категория

Серийната Alfa Romeo 4C: първи шпионски снимки

Alfa Romeo 4C-1Серийната Alfa Romeo 4C за първи път се появи на снимки. Автомобилът е бил заснет от папараци по пътищата на Италия по време на   финалните тестове,  съобщава AutoExpress.

Както може  да се види на  снимките, външността на колата не се е променила в сравнение с концепта,  показан преди две години на автомобилното изложение в Женева.

 

Известно е, че превозното средство ще е с  дължина около четири метра и междуосие 2,4 m.

Концептуалната Alfa Romeo 4C Concept се отличаваше с рекордно малко тегло – 850 кг.  Сегашната обаче ще е поне един тон.

Под предния капак на Alfa Romeo 4C има 1.75-литров четирицилиндров турбо двигател, с мощност от 305 к.с., 100 к.с. повече от   концепта!

Динамика на Alfa Romeo 4C ще бъде толкова добра, както бе обявено преди две години, а именно – ще се ускорява до 100 за  по-малко от 5 секунди, с максимална скорост  250 km/h.

Alfa Romeo 4C-2

За цените на серията Alfa Romeo 4C не се съобщава, но  според предварителни оценки ще е   около 52 000 евро. От тази кола ще се произвеждат годишно около 2500 екземпляра в завода на Maserati в Модена.

Официалното представяне на Alfa Romeo 4C е насрочено за автомобилното изложение в Женева, което ще се проведе през март 2013 г